Workinlot

 

İnovatif kimyasal geri dönüşüm çözümleri, kullanılmış değerli malzemeleri tekrar kullanım için geri kazandırabilir ve ek çevresel zarar oluşturulmadan kullanılabilir. Atık yönetimi için etkili ve sürdürülebilir bir seçim.

Geri dönüşüm projelerini sektörlere göre ayırarak incelerken, teknoloji firmaları ve startupların inovasyonu nasıl hızlandırdığını da görebiliriz.

İlk olarak otomotiv sektörü.

Otomotiv

Kimyasal geri dönüşüm, özellikle araç içi bileşenlerin atık yönetimini düzenleme konusunda otomotiv endüstrisine avantajlar sunuyor. Birçok araç parçası, geleneksel yöntemlerle geri dönüştürülmesi zor olan malzemelerden yapılır. Bu malzemeler değerli metaller, kauçuk ve iç tasarım malzemeleri gibi plastikler, köpük, halı ve döşemeleri içerir. Kimyasal geri dönüşüm yoluyla orijinal kimyasal bileşenlerine ayrıştırılabilir ve yeni otomotiv malzemeleri oluşturmak için kullanılabilir.

Birçok mobilite endüstrisi oyuncusu, plastik atığını azaltmak için kimyasal geri dönüşümü aktif olarak kullanıyor.

- Sektörel örnekler

Audi - LyondellBasell

2022'de Audi, kimya şirketi LyondellBasell ile işbirliği yaparak Audi Q8 e-tron'un emniyet kemer tokası kaplamalarında, geri dönüştürülmüş plastiklerini kullandı. Geri dönüştürülmüş plastik, karışık otomotiv plastik atığından üretildi. 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mercedes - BASF - Pyrum Innovations

Mercedes-Benz, BASF ve Pyrum Innovations adlı startupla  çalışarak 2030 yılına kadar araç filosundaki geri dönüştürülmüş malzemelerin oranını ortalama %40'a çıkarmayı hedefliyor.

Mercedes, BASF'nin kimyasal geri dönüşüm teknolojisini, Pyrum Innovations’ın kullanılmış lastiklerden piroliz yağı elde etme çözümü ile birleştiriyor.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gr3n sagl - Alcantara S.p.A

 

Gr3n Sagl, PET ve polyesterin kimyasal geri dönüşümünü mümkün kılan teknolojiyi geliştiren şirket. Kimyasal geri dönüşüm sürecinde, reaksiyon ve işlem adımları için gereken yardımcı kimyasallar yan ürünlerden üretilir, bu da su ve enerji gerektiren kapalı bir döngü sürecini oluşturur.

Şirket, otomotiv iç mekanına odaklanan Alcantara S.p.A. ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Birlikte "ömür sonu" besleme kaynağını ve üretim atığını geri kazanmak üzerine çalışıyorlar. Ve depolimerizasyon yoluyla yeni uygulamalar için saf PET elde edecekler.

Workinlot, bu tür projelerde kurumsal inovasyon yöneticilerine yardımcı olacak venture building metodoloji ve yerleşik girişimci iş gücünü sunmaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin [email protected]

Kaynak : Plugandplay "Kimyasal Geri Dönüşümün Yıkmaya Hazır Olduğu 6 Sektör"

 

WORKINLOT HABER BÜLTENİ

Yeni içerikler, çağrılar ve gelişmelerle ilgili bilgilendirilmek için haber bültenimize abone olabilirsiniz