Painstorming çalışmaları, şirketler için bir checkup işlevi görüyor. Kurum içi verimsizliklerin, hastalığa dönüşmeden erken teşhis edilmesini sağlıyor.
Dış ve objektif gözün, kurum içerisindeki ihtiyaçların akışını ayrı kaynaklardan sağlayıp, bütünsel bakabilmesini destekliyor.
Şirket içerisinde verimliliği düşüren ve çözüm aranan çok fazla sorun var. Bunların bir kısmı doğru tanımlanamıyor, bir kısmı da doğru şekilde yönlendirilemiyor.
Sonuç, verimsiz operasyon ve anlaşılmadığını düşündüğü için motivasyon kaybı yaşayan çalışanlar.
Oysa çalıştığımız her şirkette, yetkin iş birimi yöneticileri ve sadece bu verimsizliğe odaklanmış ekipler vardı.
Peki o zaman sorun ne?
İhtiyaçların sağlıklı akabilmesi için, kültürel olarak bunun nasıl olabileceğini de değerlendirmek gerekiyor.
Kurum dışarısından, kurumsal öğrenilmiş çaresizliklerden ve hiyerarşiden bağımsız, objektif yaklaşımının daha verimli olabildiğini gördük.
Bütünsel raporla iş birimi yöneticileri ve dedike ekipler, daha sağlıklı kararlar alabildi.
Kurum içi girişimcilik, Turquality çalışmaları, müşteri memnuniyetini arttırmak, kurumsal verimlilik artışı ihtiyacı, yeni iş modeli arayışları veya çalışan memnuniyetindeki düşüş, painstorming ile desteklenmek için doğru zaman olduğunu gösterir.
Kurum yöneticilerinin bu ihtiyaçlardan hangisini önceliklendirdiğini belirlemesiyle, ihtiyaca uygun bir süreç tasarlanır.
Painstorming çevrimiçi bir çalışma formatında sunulur. Çevrimiçi çalışma sayesinde fiziksel mekan kıstası kaldırılarak, daha fazla sayıda iş birimi görüşmesi yapılması hedeflenir.
Yaklaşık 2 saat süren her görüşmede aynı iş birimindenen az 4 çalışanın olması gerekir.
Kurum yöneticileri tarafından önceliklendirilen hedefe uygun tasarlanan akış içerisinde farklılıklar olsa da, genel olarak şu içeriklere yer verilir:
• İhtiyaçları belirlemenin çalışana yaratacağı kazanımlar
• Sektöre özel vizyon yaratıcı başarılı örnekler
• Gelişen teknolojik çözümler, değişen müşteri ve sektörel trendler ne tür fırsatlar sunabilir
• Çalışanın ihtiyaç tespitini kolaylaştıracak örnekler
Painstorming çalışmaları, insan kaynağı ve kurumsal ihtiyaç listesi olarak iki farklı havuzda kazanım yaratıyor.
Çalışanların yaşadıkları gerçek sorunlar üzerinden çözüm arayışını uzmanlarla beraber yönetebilmesi, girişimcilik yetkinliğinin deneyimle gelişebildiği prensibiyle uyumlu bir yaklaşım. Painstorming çalışmalarına katılan her çalışan, aynı zamanda potansiyel bir girişimci olabileceğini veya kurumun inovasyon elçisi olduğunu deneyimle gördük. Painstorming, çalışanların bu iki potansiyel üzerinden kişisel kariyerlerine de yatırım yaptıklarını görebilmelerini sağlıyor.
Kurumsal kazanımların ilki, silolar halinde farklı iş birimlerinden gelen ayrı yaklaşımlara süreç sonunda bütünsel bakıldığında, her ihtiyaca ayrı yaklaşım üretmektense ortaklaşan fırsatlar ortaya çıkıyor. Oluşan ihtiyaç havuzu, kurumun kendi içerisinde çözmesi gereken alanlar (arge, süreçsel iyileştirme gibi) ve dışarıdan destek alınması gereken alanlara (danışmanlık, startup veya teknoloji firması desteği gibi) ayrılıyor.
Sürecin çalışan memnuniyetindeki tanınma ve gelişim desteği, sonrasında ihtiyacı yönelik projeler üzerinde çalışırken de olumlu etkiler yaratıyor. İhtiyacı ileten çalışan, geliştirme projesinde bir inovasyon elçisi gibi projenin departman içerisinde yürütülmesinde, kişisel bir motviasyon da bulabiliyor.
Her kurumun kendine özgü, verimlilik, müşteri ve çalışan memnuniyetini artırma hedefleri var.
Bu hedeflere ulaşabilmek için painstorming çalışmaları, bir check up niteliğinde olası sorunların erken teşhis ve yönlendirme imkanı sağlıyor.
Workinlot, şirketler ve değeri PoC projeleriyle doğrulanan startup'lar arasındaki etkileşimi yöneterek, inovasyon ve yatırım fırsatlarının geliştirilmesini destekliyor.
Kurum startup iş birliği çalışmalarında, süreç tasarımından uygulama yönetimine kadar farklı seviyelerde hizmetler sunarak, kuruma etkileşim metodoloji ve uzmanlığını aktarıyor.
Şirketler için bu know-how aktarımı, kurumsal risk sermayeleri, açık inovasyon platformlarını ve venture builder yapılarını daha fazla öğrenimle kurabilmelerini sağladı.
Şirketinizle uyumlu yenilikleri tanımak, tanımlanan fırsatları değerlendirmeyi sağlayan iş gücü ve metodolojiyi beraber geliştirmek için, takviminize uygun tanışma toplantısına bekliyoruz.