Workinlot

Şirket Profili

Brisa Türkiye’nin lider otomotiv lastiği ve mobilite sektörü oyuncularındandır. Lassa, Bridgestone ve Firestone gibi lastik markalarının sahibi olan firmanın ayrıca bir çok servis modeli ve kanal markası da bulunur. Ticari ve üretim operasyonlarının yanısıra, Brisa’nın aktif bir ArGe merkezi, Brisa Müzesi ve Akademi’si bulunur.

Fırsat

Brisa yakın zaman içerisinde “Yolculuğun Öncüleri” kavramını misyon edindi. Kurum içi girişimcilikte güçlü bir altyapı ve başarıları olan Brisa, Yolculuğun Öncüleri markasıyla, girişimcilik ve teknoloji ekosistemleriyle düzenli etkileşime geçmek istiyordu. Bu hedef uygun olan girişimleri yapısal bir şekilde belirlemek, değerlendirmek ve etkileşime girmek için bir program ihtiyacı doğdu.

Yaklaşım

Workinlot, üç ara dönem ve bir final sunum gününden oluşan bir girişimcilik programı tasarladı. Her ara dönemde 3-4 adet çağrı ve başvurular değerlendirip seçildikten ve hızlandırıldıktan sonra bir sunum günü planlandı. Her turun en iyi girişimleri finalde sunum yapmak, ödüller kazanmak ve kurum ile iş birliği fırsatlarına sahip oldu.

Program boyunca aşağıdaki çağrılar kullanıldı:

  • Yolculuğun Geleceği
  • Lastik Geri Dönüşümü
  • Akıllı Üretim
  • Lastik Performans ve Ömür Yönetimi

Her ara dönemde 20-30 günlük bir çağrı dönemi ve 15 gün içinde ilgili sunum günleri planlandı.

Ayrıca, Brisa kurumsal iletişim birimi ve iletişim ajansı ile yakın çalışmalar ile, kapsamlı bir iletişim ve itibar yönetimi stratejisi geliştirildi ve uygulandı.

Görevler ve Önemli Adımlar

Yolculuğun Öncüleri programı boyunca iki dijital platform kullanıldı. İlki, program hedefleri, süreçler, kurallar, SSS ve markaların sunulduğu yolculugunonculeri.com sayfası idi. Diğer ise çağrılara ve dijital kuluçka akışına ev sahipliği yapan (şu anda kapalı) Workinlot açık inovasyon ve girişimcilik platformu idi. Başvurular için iletişim başlamadan önce, her iki platform için de ile içeriğin hazırlanması ve iletişim stratejisinin belirlenmesi için atölye çalışmaları ve toplantılar yapıldı.

Her ara dönemde 10-15 girişim ve proje, inovasyon ekibi ile değerlendirildi ve uygun görülenler, kurum içi sunum gününe davet edildi. Workinlot takıma her takıma sunumları için koçluk hizmeti sundu. Sunum günü programlaması, jürilerin katılımı ve girişim ekipleri ile tüm iletişim Workinlot tarafından yapıldı.

Ara dönemler devam ederken, inovasyon ekibinin parçası olarak, Workinlot iki farklı çıktı daha üretti. Bunlardan ilki planlanan maker lab için vizyon ve beklenti toplama atölyesinin tasarımı ve yönetilmesi oldu. İkincisi ise, o sene İstanbul’da düzenlenen Global Entrepreneurship Congress’de mobilitenin gelecek senaryolarını tasarlamak üzere bir oyun / atölye’nin Brisa adına tasarlanması ve yürütülmesi idi.

Ara dönemler tamamlandıktan sonra, 7 girişim final sunum gününe davet edildi. Workinlot, genel katılıma açık etkinliğin planlanması için, programın geliştirilmesi, girişimlerin hazırlanması, davetler gibi alanlarda Brisa inovasyon ekibine destek oldu. Workinlot ortaklarından biri programın sunuculuğunu üstlendi.

Çıktılar

2019 Yolculuğun Öncüleri markasının ilk yılıydı ve sonrasında girişimcilik ve inovasyon ekosisteminin oturmuş markalarında biri haline gelerek, her yıl tekrarlanan bir etkinlik haline geldi.

Program boyunca ve sonrasında 5 girişim ile etkileşimler başlatıldı.

Brisa’nın sahip olduğu program, finallere gelindiğinde Sabancı Holding tarafından sahiplenildi. O dönem endüstri grup başkanı olan Sabancı Holding CEO’su programın ev sahipliğini yaptı. Program ayrıca birkaç yıl sonra hayata geçen holding kurumsal risk sermayesinin de önünü açan etkenlerden biri oldu.

WORKINLOT HABER BÜLTENİ

Yeni içerikler, çağrılar ve gelişmelerle ilgili bilgilendirilmek için haber bültenimize abone olabilirsiniz