İklim değişikliğine uyum sağlamak için yapay zekâ teknolojilerinden faydalanmak, sadece çevresel bir sorumluluk değil, aynı zamanda rekabet avantajı kazanmanın da yolu.
Gerçekçi iklim modelleri oluşturmaktan enerji verimliliğini artırmaya, yenilenebilir enerji kaynaklarını optimize etmekten karbon ve su ayak izini azaltmaya kadar pek çok alanda yapay zekâ çözümleri geliştirme şansımız var.
TÜBİTAK Yapay Zekâ Enstitüsü açık inovasyon çağrısı, enerji sektöründen üretime, ulaşımdan şehirciliğe kadar farklı alanlarda şirketler için verimlilik artışı ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma fırsatı sunuyor. (1711 - Yapay Zekâ Ekosistem Çağrısı)
Selvi Technology ve Workinlot olarak, bu stratejik çağrıda yapay zekâ uygulamaları ile fark yaratacak şirketleri arıyoruz.
Selvi Technology Proje Geliştirme ve Uygulama Uzmanlığı
Selvi Technology'nin geliştirdiği Görü® sistemi, açık inovasyon çağrısının gerektirdiği yapay zekâ altyapısını sahada kanıtlanmış bir çözümle karşılıyor. Sistem, entegre edildiği platforma yapay zekâ tabanlı görme yeteneği kazandırarak, çeşitli endüstriyel uygulamalarda kritik işlevler gerçekleştirmeyi sağlıyor.
Selvi Technology proje geliştirme ve uygulama aşamasında kendini kanıtlamış bir teknoloji girişimi. Geliştirdiği proje ve uygulamalar halihazırda, Aselsan'ın Tunga İKA'sında, FNSS'in ZMA'sında, Havelsan'ın artırılmış gerçeklik projelerinde ve TCG Tuzla Sınıfı Karakol Gemilerinde aktif olarak kullanılıyor.
Workinlot - Proje Yönetimi Uzmanlığı
10 yıllık tecrübemizle 50'den fazla teknoloji projesini başarıyla yönettik. Deneyimimiz, girişimlerle şirketler arasındaki teknoloji transfer projeleri koordinasyonu, çok paydaşlı proje organizasyonunun tasarımı, projedeki riskleri yönetmeyi sağlayacak takip ve yönlendirmeyi kapsıyor.
Projenin desteklerden faydalanabilmesi için gerçek bir üretim alanında (örneğin fabrika, maden, atölye) uygulanabilir ve farklı alanlara da yaygınlaştırılabilir nitelikte olması gerekiyor.
Enerji Sektörü:
Yenilenebilir Enerji Optimizasyonu, güneş paneli verimliliği izleme ve optimizasyon, rüzgar türbini performans analizi, enerji depolama sistemleri yönetimi vd.
Enerji Dağıtım Ağları: Akıllı şebeke yönetimi, Enerji tüketim tahminleme, Kesinti öngörme ve önleme sistemleri vd.
Endüstriyel Üretim:
Üretim verimliliği, üretim hattı optimizasyonu, makine ve ekipman izleme, kalite kontrol sistemleri vd.
Tarım ve Gıda:
Hassas tarım, mahsul izleme ve tahminleme, su ve gübre optimizasyonu, hastalık ve zararlı tespiti vd.
İnşaat ve Şehircilik:
Akıllı şehir Uygulamaları, trafik yönetimi, enerji verimli bina tasarımı, çevre izleme sistemleri vd.
Sürdürülebilirlik:
Karbon ayak izi takibi, su kullanımı optimizasyonu, atık minimizasyonu, atık yönetimi, akıllı atık toplama, otomatik atık sınıflandırma, toplama rota optimizasyonu, geri dönüşüm verimliliği artırma vd.
Projede TÜBİTAK, hem teknoloji sağlayıcı şirket (proje) masrafları, hem de müşteri kuruluşun izleme aşamasındaki masraflarına istinaden azami 7.5M TL hibe sunuyor:
• Müşteri kuruluş, büyük ölçekli bir kurum ise; izleme aşamasında dönem raporunda Teknoloji Sağlayıcı Kuruluş(lar) tarafından beyan edilen giderin %20’sini Teknoloji Sağlayıcı Kuruluş(lar)a öder.
• TÜBİTAK giderleri değerlendirir ve belirleyeceği “kabul edilen harcama tutarının” %60’ını Teknoloji Sağlayıcı Kuruluş(lar)a hibe destek olarak verir. Kalan kısmı Teknoloji Sağlayıcı Kuruluş(ların) kendisi karşılar.
• Müşteri kuruluş, bir KOBİ ise; izleme aşamasında dönem raporunda Teknoloji Sağlayıcı Kuruluş(lar) tarafından beyan edilen giderin %10’unu Teknoloji Sağlayıcı Kuruluş(lar)a öder.
• TÜBİTAK giderleri değerlendirir ve belirleyeceği “kabul edilen harcama tutarının” %70’ini Teknoloji Sağlayıcı Kuruluş(lar)a hibe destek olarak verir. Kalan kısmı Teknoloji Sağlayıcı Kuruluş(lar) kendisi karşılar.
• Müşteri kuruluş izleme aşamasında dönem raporunda personel giderini TÜBİTAK’a sunabilir. TÜBİTAK gideri değerlendirir ve belirleyeceği “kabul edilen harcama tutarının” %60’ını Müşteri Kuruluşa hibe destek olarak verir. Kalan kısmı Müşteri Kuruluş kendisi karşılar.
Uzman teknoloji geliştirme ve proje uygulama destekleriyle çağrıya dahil olmak istiyorsanız, hemen iletişime geçelim. 27 Ağustos’a kadar birlikte:
• Proje kapsamını belirleyelim
• Konsorsiyum ortaklarını organize edelim
• TÜBİTAK ile ön görüşmeleri yapalım
• Başvuru dosyasını hazırlayalım
Bu çağrı, sadece bir proje desteği değil, aynı zamanda şirketinizin dijital dönüşümünü hızlandırmanın ve sürdürülebilirlik alanında fark yaratmanın yolu.
Bu doküman Selvi Technology ve Workinlot stratejik ortaklığı çerçevesinde hazırlanmıştır. Detaylı bilgi ve katılım başvuruları için lütfen bizimle iletişime geçiniz. [email protected]