Venture building’in, kurumsal inovasyon dertlerinin çözümü için giderek daha fazla tercih edilen bir yöntem olduğunu görüyoruz.
Bu konuda 100% tarafsız olduğumuzu söylemek zor. Ancak girişimci olduğumuz için, önemli bir ihtiyaç / fırsatı doğrulamak için sorgulamak, karakterimizin bir parçası. Bundan emin olabilirsiniz.
O zaman işte venture building’i bu kadar sevmemizin 3 ana nedeni:
Herkes iyi bir hikayeyi sever. Eğer en sonunda kolayca birbirine bağlanan birden fazla akış varsa, daha da iyi. Venture building tam olarak budur.
Açık inovasyon, yeni işler geliştirme, kurum içi girişimler, spin off şirketler, yatırımlar ve inovasyon kültürünü anlamlı bir akışla bağlar.
İdeal senaryoda, ana gemi vizyonu belirler, venture stüdyo stratejiyi keşfeder ve uygular. Sonunda ana gemi evrilir, vizyon evrime ayak uydurur ve döngü tekrar başlar.
Gelecek tamamen üssel büyüme ile ilgili. Tekil inovasyon faaliyetleri, lineer büyüme sağlar. Ne kadar yatıırm yaparsanız, o kadar çıktı alırsınız.
Venture building ile, kurum içinde yapılanlar, ekosistem ile sinerjiler yaratır. Ortak kazanımlar, daha fazla fırsat akışı sağlar. Fırsatlar daha fazla kaynak ayrılmasını anlamlı kılar. Daha fazla kaynak, kapasite arttırımını sağlar.
Sonunda venture stüdyo, ana geminin vizyonunu destekleyen tüm aksiyon ve yeteneği kendine çeken doğal bir yerçekimi geliştirir.
Bir iş modelinin kendini besleyebilmesi için bazı aktivitelerin çıktısı, diğerlerinin de girdileri olmalı.
Değer iletimi yeni kaynaklar yaratır. Müşteriler, sadık hayranlara, hayranlar da kilit ortaklara dönüşür. Akış çalıştığı zaman, kainatın olağanüstü dinamiklerini taklit eden bir bağlantılar karmaşası oluşur. Venture stüdyo, kendini besleyebilen bir ekosisteme dönüşür.
Yetenek, fikir ve aksiyonlardan oluşan organize kaos, yeni bağlantılar oluşturur ve ömrünü tamamlamış bağlantılar rafa kaldırılır.
Venture building’ yaklaşımında sıkça gözardı edilen nokta, eğer anlamlı miktarda para, zaman ve ek kaynaklar yoksa, bir gecede venture studio kurulumaz. Venture stüdyonun kurulabilmesi için, stratejik bir yol haritası çizilerek, doğal ve evrimsel yöntemlerle bu yapıya geçiş yapılabilir.
Venture stüdyolar, stratejik uyum, girişimci yaklaşım, dedike kaynaklar, otonomi ve sorumluluğun mükemmel bir orkestrasyonudur.
Burada en kritik olan, çevik, kaynakları etkili kullanabilen ve müşteri odaklı olabilen girişimci zihniyet. Şirket içinde bulması zor ve tutması çok daha pahalı olan bir özellik.
Ancak, bu zihniyet her çalışan içinde mevcuttur.
Sadece onu nasıl kullanacaklarını hatırlamaları gerekiyor.
Bu yetenekleri bulabilmek, yetkilendirinmek ve düştüklerinde tekrar ayağa kalkabilecekleri bir yol haritası tavsiye ediyoruz.
Biraz zaman alabilir, ancak bu en hızlı ve en efektif yöntemdir.
Workinlot, kurumsal inovasyon projelerini destekleyen hizmetlerle, teknoloji odaklı iş birliği fırsatlarını geliştirmeye yardımcı oluyor.
Tanışma toplantısı için bekliyoruz.