Workinlot

Uzmanlığımız kurumların, girişim ve teknoloji firmaları ile etkileşimini kolaylaştırarak yönetmek. En üst seviyede verdiğimiz farklı hizmetler açık inovasyon hızlandırma teriminde ortaklaşıyor, ancak etkileşimleri amacı ve şekli çoğu zaman ortak değil. Aşağıdakiler gibi bir çok hareketli parça var:

  • Kurum hedefleri
  • Kurumun açık inovasyon olgunluk seviyesi ve girişimcilik hünerleri
  • Girişimlerin bulundukları aşama ve iş modelleri
  • Etkileşimlerde aktif olan iş birimleri ve diğer paydaşlar

Ayrıca söz konusu girişimin bir kurum girişimi olup olmadığı konusu da var.

Bu sebeplerden dolayı "kapsam geliştirme" à "etkileşim değerlendirme" à "etkileşim yönetimi" adımlarından oluşan doğrulanmış metodolojimizi sürekli her proje için güncelliyoruz.

Referanslarımızı kurum hedefleri ve girişim etkileşim olgunlukların göre gruplamak en doğrusu.

Girişim etkileşimlerine yeni başlarken

Bu aşamadaki kurumlar genelde şu soruyu cevaplamaya çalışmaktadır: “Girişimlerden ne gibi değerler elde edebiliriz ve bunu nasıl başarabiliriz?” Yaklaşımımız aşağıdaki başlıkları bir araya getirerek bu soruya kapsamlı bir cevap vermek üzere oluşturulmuştur.

  • Kurumsal inovasyon talepleri belirlenmesi
  • Küresel ölçekte benzer kurumların girişim programlarının araştırılması
  • İlham ve motivasyonu sağlamak amacıyla üst seviye girişim taraması
  • Bulgular ışığında kuruma özel yol haritasının hazırlanması

Amacımız hiçbir zaman ek veya takip eden servisler satmak olmaz. Müşterilerimizin neyi nasıl başarabilecekleri konusunda net ve ortak bir resim oluşturmasını sağlarız. Gene de çoğu zaman, girişim etkileşiminin ileri safhalarında da kurumun yanında oluruz.

Girişim etkileşimde başarılar gelirken

Bu aşamadaki kurumların en azından kısa vade için net hedefleri olur. Çoğu kurum, girişimler ile en hızlı ve anlamlı şekilde etkileşime girmek ister. Bu gibi durumlarda daha derin ve ihtiyaca yönelik bir girişim tarama süreci başlatırız ve bir kapsam onayı projesi başlatmak hedefiyle etkileşim kolaylaştırmaya geçeriz.

Borusan ENbW ve Borusan CAT projeleri ile ilgili detaylı bilgi için vaka çalışmalarımızı inceleyebilirsiniz.

Diğer kurumların hedefi girişim akışını zenginleştirmektir. Girişim akışı, yapısal olmayan ve rastlantısal girişim etkileşimlerine veya Workup Hızlandırma Programı ve Habitat vakalarındaki gibi diğer yapısal girişimcilik programlarına doğru olabilir.

Anadolu Efes projesi ile ilgili detaylı bilgi için vaka çalışmamızı inceleyebilirsiniz.

Çoğu zaman bu aşamada yaptığımız çalışmalar, kurumsal risk sermayesi olsun veya olmasın, stratejik yatırımlar gibi daha yüksek etkileşim modellerine ön ayak olur.

Girişim etkileşiminde uzmanlaşırken

Bu aşamada çoğu zaman hizmetlerimiz operasyonel şirket yerine, hızlandırma programı veya kurumsal risk sermayesi fonksiyonlarına yönelik olur. Hedef hala etkileşimleri kolaylaştırmaktır ve yaklaşımımız uygun şekilde güncellenir.

Brisa projesi ile ilgili detaylı bilgi için vaka çalışmamızı inceleyebilirsiniz.

Workinlot hizmetlerinin, müşterilerimizin yolculuğuna paralel şekilde dönüşümü Deniz Akvaryum, Deniz Ventures ve Neohub vakalarında çok bellidir. Workinlot ilk başta kurumsal girişimcilik programı (Deniz Akvaryum) tasarımında görevlendirilmiş, program başlatılıp değer yaratmaya başladıktan sonra, odak Deniz Ventures için yatırım fırsatı değerlendirme ve Neohub için hızlandırma programı danışmanlık ve takibe dönüşmüştür.

Kurumsal hızlandırma programları ve banka sponsorluğunda hızlandırma programları ile bugüne kadar bolca yazdık:

Sektör ve kapsam agnostik olmak

Workinlot, sürece ve girişimci bakış açısına olan güçlü bağlılığıyla her zaman agnostik kalmaya çabalamış ve bunu başarmıştır.

Kurumsal inovasyon taleplerini adreslediğimiz için, kurum ve endüstrilere uygun çözümler konusunda uzmanlaştık. Teknoloji trendleriyle uyumlu olarak, yapay zekâ uygulamaları, telematik ve yazılımda güçlü bir temele sahibiz.

Hizmet verdiğimiz sektörler, STK'lardan endüstriyel üretime, finansal hizmetlere ve daha fazlasına kadar, çalışma kapsamımız, yeni iş modellerinden yatırım fırsatlarına ve endüstriyel dijital dönüşüme kadar uzanıyor.

İnovasyon yolculuğundaki bir sonraki adımı tartışmak ve hayata geçirmek için bizimle görüşebilirsiniz.

 

WORKINLOT HABER BÜLTENİ

Yeni içerikler, çağrılar ve gelişmelerle ilgili bilgilendirilmek için haber bültenimize abone olabilirsiniz