Workinlot

Workinlot, şirketlerin gelişen yenilik fırsatlarını tespit etmesine ve teknoloji iş birliklerini yönetmesine yardımcı oluyor.

9 senedir kurumların farklılık gösteren inovasyon ihtiyaçlarına yönelik 4 temel hizmet sunuyoruz:

  • Hızlandırma programları
  • Fırsat ve ihtiyaç belirleme çalışmaları
  • Açık inovasyon platform tasarım ve yönetim hizmetleri
  • Yıl boyu kurumsal inovasyon danışmanlık hizmeti

Aşağıda, farklı kurumsal hedeflere yönelik sunduğumuz hizmetleri ve yarattıkları etkiyi özetleyeceğiz.

Hızlandırma Programları

Hızlandırma programlarında amaç, kurumun ihtiyaçlarına uygun girişim tespiti ve girişimle sponsor kurumun ihtiyacına uygun çözüm teklifini kısa bir sürede geliştirmek. Startup jenerik sunumlarındansa, program sponsoru olan kurumun odaklandığı alanlara yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi öncelikli.  Fabrika ve kurum içinde yapılan sunum günlerinde amaç, sunulan çözümleri uygulamasını hedeflediğimiz iş birimlerinin girişimlerle ilk günden etkileşime geçebilmesi ve sorularını sorabilmesi. Ekosistemin programı sunum günlerinin yapısı biraz daha farklı. Program sponsoru kendi problemlerini adresleyen girişimleri yorumlamanın yanısıra, diğer yatırımcılar ve şirketlerin bu girişimlerden taleplerini de görmek ve değerlendirmek ister.

Şu ana kadar düzenlediğimiz hızlandırma programları arasında en fazla startup ile iş birliği Yapay Zeka programında (6 startup) yaratıldı. Seçilen girişimlerin en yüksek toplam yatırım aldığı programsa, Endüstri 4.0 programı oldu.

Fırsat ve İhtiyaç Belirleme

Enformasyon çağının yeni pazar dinamikleri, yeni tüketici talepleri ve değişen regülasyonlar, sektörlerde yenilik frekansının arttığını gösteriyor. Bazen sektörel şirketler, bazen de farklı sektör şirketlerinin geliştirdiği çözümler pazarlarda dönüşümü başlatıyor. Kapsam belirleme adını verdiğimiz çalışmalarla, şirketlerin düzenli olarak gelişen fırsatları ve iş birliği olasılıklarını değerlendirmesini destekliyoruz. 

 

Fırsat ve ihtiyaçları 3 farklı kaynaktan geliştiriyoruz:

  1. Painstorming Atölyeleri: Kurum içi iş birimleriyle gündelik süreçlerdeki aksaklıkları, rekabet fırsatlarını ve müşteri temasında edinilen içgörüleri derlediğimiz çalışmalar.
  2. Ideation Atölyeleri: Çalışanların kuruma özgü yeni iş fikirleri geliştirebilmesi için tasarım odaklı düşünceden faydalandığımız atölyeler.
  3. Sektörel İnovasyon Benchmark Çalışmaları: Yerli ve yabancı pazarlarda rekabette geliştirilen yenilikleri ve startup iş birliği yöntemlerini incelediğimiz çalışmalar.

Platform Tasarım ve Yönetim Desteği

Şirketler, ihtiyaçlarını çözmek veya yeni pazar fırsatları geliştirmek amacıyla açık inovasyon platformları kurar. Bu platformlarda amaç, dış fikirlerin, teknolojilerin ve uzmanlığın düzenli olarak kuruma ulaşmasını sağlamaktır.

Tasarladığımız açık inovasyon platformlarında dikkat ettiğimiz kriterler:

  • Tüm paydaşları kapsayacak dilde çağrı içeriklerinin üretilmesi
  • İş birliği için dijital altyapı tasarımı
  • Fikri mülkiyet yönetiminin net olduğu yönetişim mekanizmaları
  • Çözümler için Proof of Concept (PoC) bazlı ölçümleme süreçleri 

Açık inovasyon platformları, teknoloji üreticileri ve diğer şirketlerle ortak ekosistem geliştirmek isteyen kurumların stratejik inovasyon varlıkları arasında yer alıyor. Bu platformlar, iş birliklerinin fasilite edilmesi, itibar yönetimi ve üretilen verilerin analiz edilerek iş zekası yaratılması bakımından önemli değerler yaratmayı sağlıyor.

Düzenli İnovasyon Danışmanlık Hizmeti

İnovasyon danışmanlığı hizmetiyle, şirketler için yeni fırsatları belirliyor ve mevcut inovasyon & dijital dönüşüm faaliyetlerini yıl boyunca destekliyoruz.

Bu hizmetle:

  • İş birimleri ve dışarıdaki yeni çözüm geliştiriciler arasındaki etkileşimi kolaylaştırıyoruz
  • Rekabetteki değişim ve yenilik fırsatları hakkında düzenli içgörüler sunabiliyoruz
  • Yerli & yabancı şirketlerle iş birliği projelerinin yönetim ve takibini destekliyoruz

Düzenli çalışmanın verdiği esnek çalışma yapısı, kurumun değişen pazar ve rekabet dinamikleri ile uyumlu inovasyon çalışmalarında esnek hareket edebilmesini sağlıyor. Kurumsal önceliklerin hızla değişebildiği iş dünyasında, teknoloji üreticileri ve kurum arasında tampon bölge oluşturmanın, startup ve kurum için zaman ve itibar kaybı konusunda kazanımlar yarattığını gördük.

Kurum İş Birliğinin Startup’lara etkisi

Çalışmalarımızın şirketler için yarattığı etkiyi, vaka çalışmaları ile paylaşıyoruz. 

Sunduğumuz açık inovasyon hizmetlerinde yarattığımız değeri ölçebilmenin bir diğer yolu, iş birliği için konumladığımız startup'lara yaratılan değer metriklerine bakmak.

 

2018'den bu yana yürüttüğümüz açık inovasyon çalışmalarında:

  • 1000+ startup başvurusu incelendi ve seçilenlerle detaylı görüşmeler yapıldı
  • 22 startup başarılı iş birliği ve PoC projeleri gerçekleştirdi
  • İş birliği yapan girişimler 23 Milyon $'ın üzerinde yatırım aldı
  • 5 startup faaliyetlerini yurtdışına taşıdı

 

En yoğun program çalışmaları 2019 (8 startup) ve 2020 (7 startup) yıllarında gerçekleşti. En fazla startup ile iş birliği Yapay Zeka programında (6 startup) yaratıldı. Yatırım sayısında 2021 yılı 11 yatırımla en yüksek değere ulaştı. En yüksek toplam yatırım alan program Endüstri 4.0 oldu. Blockchain, image processing ve big data en çok startup iş birliği olan dikeyler oldu.

15+ farklı sektörde çalıştığımız şirketlerin sektör uzmanlığını, kendi uzmanlığımız olan açık inovasyon fırsat tespiti ve proje yönetimi ile birleştirdik. 

Bağlantı kurmak ve iş birliği fırsatlarını görüşmek için, tanışma toplantısına bekliyoruz.

 

WORKINLOT HABER BÜLTENİ

Yeni içerikler, çağrılar ve gelişmelerle ilgili bilgilendirilmek için haber bültenimize abone olabilirsiniz