Şirketler ve PoC ile doğrulanmış startup'ların etkileşimlerini yöneterek, inovasyon ve yatırım fırsatları geliştirmeyi destekliyoruz.
Çalıştığımız startup'ların çoğu kurumsal işlerde çalışmayan girişimcilerin projeleri. Bir kısmı da, kurum içerisinden çıkan bir proje olabilir.
Kurumun geliştirmek istediği girişimi startup gibi yönetebilmek için, venture building metodolojisini kuruma göre uyarlamak gerekiyor.
İki farklı kaynaktan gelse de başarıya giden yolda ortak kilometre taşları, yeniliği çevik test edebilmek ve doğrulanan değerleri hızla ölçekleyebilmek.
Bizim kullandığımız jargonla, yalın prototip (MVP) geliştirmek ve (PoC) değer doğrulama projeleri ile müşteri testi yapabilmek.
- Neden dış inovasyon ekosistemlerine entegre olmalısınız?
İnovasyon bir lüks olmasa da, büyük şirketlerin yeni girişimler kurmayı sağlayan çeviklik kültürünü yaratması, sadece kurumsal kaynaklarla sonuç vermeyebilir.
İşte tam bu sebepten, dışarıdaki venture builder ve inovasyon merkezleri önem kazanıyor. Bu çevik ve dinamik ortaklar, şirketlere taze perspektifler, hızlı prototipleme ve son teknoloji trendlerine erişim gibi dış kaynaklar sunuyor.
Şirketlerin venture builder iş birlikleri seçmesinin, risk paylaşımı, yetenek edenimi, maliyet avantajları ve rekabette farklılaşmak gibi somut nedenleri var.
Yetenek: Venture Builder ve inovasyon merkezleri, startup çevikliği ve deneyimine sahip çok çeşitli yetenek havuzunu kendine çekebiliyor. Bu da şirkete yeni fikir ve yetenek katmayı sağlıyor. Kuruma dışarıdan destek verecek yetenekler, kurumsal uzmanlığın getirdiği, varsayımları sorgulamayı sağlıyor. (Şirketler için “Yerleşik Girişimci “ İnsan Kaynağı)
Hız: Yavaş hareket eden AR-GE döngüleri, hızla değişen tüketici beklentisi ve teknoloji arzı karşısında, daha da maliyetli. Dışarıdaki ortaklar size, fikirleri hızlı ve verimli bir şekilde test edip yineleyebileceğiniz çevik metodolojiler ve hızlı prototipleme imkanı sunabilir. (Gizli Cevher: AR-GE Startup'ları)
Düşük Riskli Pazar Doğrulaması: Önemli kaynaklar yatırmadan önce, venture builder yaklaşımının bir parçası olarak, PoC projeleriyle pazar potansiyelini objektif değerlendirebilirsiniz. Pahalı kurumsal ÜrGe süreçlerine girmeden önce, bir test sürüşü veya startup dilinde bir MVP olarak düşünebilirsiniz. (Şirketler, Startupları Nasıl Değerlendirir ? PoC - Kavramsal Doğrulama Metodolojisi)
Ağ Genişletme ve Marka İvmesi: Venture Builder ve inovasyon merkezleriyle ortaklık kurmak, şirketi yatırımcılar, girişimciler ve potansiyel ortaklardan oluşan değerli bir ekosisteme bağlıyor. Bu sayede, şirketin kendine özgü ekosistem geliştirmesini destekleyecek dışarıdaki paydaşlarla çalışmaya başlaması sağlanıyor.
- Şirkete Uyumlu Venture Builder Seçimi:
Bir şirketin dışarıdaki her hangi bir yapı ile çalışabilmesi için, güvenli iş birliğini test edebilmesi gerekiyor. Venture Builder iş birlikleri üzerine çalışırken, değerlendirmenizi önerdiğimiz üç kriter var.
İnsan kaynağı uyumu: Başarılı bir iş birliği için Venture Builder uzmanlıklarını, geçmiş deneyim ve şirketin kültürüyle uyumlu çalışması, başarıyı kolaylaştırıyor. Kurumsal girişim geliştirme bir takım işi. Takımın tüm üyelerinin ortak iş kültüründe buluşabilmesi, başarı için önemli bir kriter.
Bilgi aktarımı: Proje yönetimiyle aynı zamanda know-how aktarımı sağlayan yapılar, yeni iş birliklerine başlamış şirketler için, kurumsal uzmanlık ve yetenek geliştirilmesini de sağlar. Bilgi aktarımı, şirketin yenilik geliştirebilmesi için kendi inovasyon varlıklarını yaratmasını sağlar.
Metodoloji: Her venture builder, kendi metodolojisini geliştirir. Metodolojiler, şirketin özkaynaklarına göre uyumlanır. Sunulan metodoloji ile, kurumsal kaynak ve öncelikler uyumlu olmalı.
Tüketici davranışlarının, teknoloji arzının ve rekabetin hızla değiştiği dünyada, kendi duvarları dışını değerlendirebilen şirketler fark yaratabiliyor. Doğru ortaklıklar kurarak, taze perspektifler edinmek, çevik metodolojilerle pazar testleri yapabilmek, rekabette ayrıştırıcı bir özellik olarak öne çıkıyor.
Workinlot, şirketler ve değeri PoC projeleriyle doğrulanan startup'lar arasındaki etkileşimi yöneterek, inovasyon ve yatırım fırsatlarının geliştirilmesini destekliyor.
Kurum startup iş birliği çalışmalarında, süreç tasarımından uygulama yönetimine kadar farklı seviyelerde hizmetler sunarak, kuruma etkileşim metodoloji ve uzmanlığını aktarıyor.
Şirketler için bu know-how aktarımı, kurumsal risk sermayeleri, açık inovasyon platformlarını ve venture builder yapılarını daha fazla öğrenimle kurabilmelerini sağladı.
Şirketinizle uyumlu yenilikleri tanımak, tanımlanan fırsatları değerlendirmeyi sağlayan iş gücü ve metodolojiyi beraber geliştirmek için, takviminize uygun tanışma toplantısına bekliyoruz.